+44 20 8638 5076
+33 1 85 14 80 04
Propecia (finasteride) online i Sverige

Propecia (finasteride) online i Sverige

4.70

Många män över 20 år lider av håravfall. Mestadels är den genetiska eller ärftligt håravfall. Kala fläckar bildas vanligtvis på baksidan av huvudet, vid tinningarna, pannan. Orsaken till genetiska håravfall är att ett manligt könshormon skadar hårsäckarna.

Vackert hår gör varje person attraktiv och självsäker. Män är naturligtvis inget undantag. Till dags dato har det inte funnits några effektiva medel som finns på marknaden. Propecia med den aktiva ingrediensen finasterid stoppar håravfall hos män. Köp Propecia utan recept online i Sverige.

Produkter kategori

Produkt Dosering Antal + Bonus Pris
Generisk Propecia 1mg 1mg 20 tabletter kr 263
Generisk Propecia 1mg 1mg 30 tabletter kr 313
Generisk Propecia 1mg 1mg 60 + 2 tabletter kr 521
Generisk Propecia 1mg 1mg 90 + 4 tabletter kr 700
Generisk Propecia 1mg 1mg 120 + 4 tabletter kr 849
Produkt Dosering Antal + Bonus Pris
Generisk Propecia 5mg 5mg 30 tabletter kr 495
Generisk Propecia 5mg 5mg 60 + 2 tabletter kr 899
Generisk Propecia 5mg 5mg 90 + 4 tabletter kr 1309
Generisk Propecia 5mg 5mg 120 + 4 tabletter kr 1655

Finasterid förhindrar omvandling av testosteron till dihydrotestosteron (DHT) i kroppen. DHT är involverat i utvecklingen av godartad prostatahyperplasi (BPH).

Finasteride används för att behandla håravfall hos män hos män. Det används också för att behandla symtom på godartad prostatahyperplasi (BPH) hos män med förstorad prostata.

Finasteride är endast avsett för män.

Finasterid kan också användas för ändamål som inte anges i denna medicineringsguide.

Vad är Propecia (Finasteride) (Finasteride)?

Propecia (finasterid) förhindrar omvandling av testosteron till dihydrotestosteron (DHT) i kroppen.

Propecia (Finasteride) används för behandling av håravfall av manligt mönster på toppens och det främre mittbottenområdet. Manligt håravfall är ett vanligt tillstånd där män upplever håravfall i hårbotten. Ofta resulterar detta i en avtagande hårfäste och / eller skallighet på toppen av huvudet. Propecia (Finasteride) är endast avsett för män och bör inte användas av kvinnor eller barn.

Propecia (Finasteride) kan också användas för andra ändamål som inte anges i denna medicineringsguide.

Hur fungerar Propecia (Finasteride)?

 • Propecia sänker specifikt nivåerna av DHT i hårbotten, vilket hjälper till att vända den skalliga processen.
 • Propecia (Finasteride) påverkar inte hår på andra delar av kroppen. Män med mild till måttlig men inte fullständig håravfall kan förvänta sig att dra nytta av användningen av Propecia (Finasteride). Hos kvinnor som studerades var Propecia (Finasteride) inte effektivt vid behandling av håravfall (androgenetisk alopeci).
 • Du bör inte behöva ändra din vanliga hårvårdsrutin (till exempel schamponering eller hårklippning) eftersom du tar Propecia (Finasteride). Propecia (Finasteride) är inte beroendeframkallande.

Hur ska jag ta Propecia?

Ta Propecia enligt läkarens ordination. Ta det inte i större mängder eller längre än rekommenderat. Följ anvisningarna på din receptetikett.
Ta detta läkemedel med ett helt glas vatten.

Propecia kan tas med eller utan mat. Ta läkemedlet vid samma tid på dagen.

Det är viktigt att använda Propecia regelbundet för att få mest nytta. Du kan behöva ta Propecia dagligen i tre månader eller mer innan du ser en fördel. Propecia kan bara fungera på lång sikt om du fortsätter att ta det. Om läkemedlet inte har fungerat för dig på tolv månader är det osannolikt att ytterligare behandling är till nytta. Om du slutar att ta Propecia kommer du troligen att tappa håret du fått inom 12 månader efter att behandlingen avslutats. Du bör diskutera detta med din läkare.

För att vara säker på att detta läkemedel hjälper ditt tillstånd och inte orsakar skadliga effekter, kan ditt blod behöva testas ofta. Din läkare kommer också att testa ditt prostataspecifika antigen (PSA) för att kontrollera prostatacancer. Besök din läkare regelbundet.

Propecia Dosering

Propecia kan administreras med eller utan måltider.

Den rekommenderade dosen Propecia är en tablett (1 mg) som tas en gång dagligen.

I allmänhet är daglig användning i tre månader eller mer nödvändig innan nyttan observeras. Fortsatt användning rekommenderas för att upprätthålla nyttan, som bör utvärderas regelbundet. Avbrytande av behandlingen leder till att effekten vänds inom 12 månader.

Propecia Finasteride Fördelar

Propecia stoppar håravfall i mönster: Tester har visat att Propecia-behandling förhindrar miniatyrisering av hårsäckar och därmed stoppar håravfall. Finasterid förhindrar åldrande av hårsäckar och hjälper män att behålla håret de har. I en tvåårsstudie behöll 83% av männen som tog Propecia håret högst upp på huvudet (vertexområdet), jämfört med 28% av männen som tog placebo (Blue bars). I samma studie upplevde 17% av männen som tog Propecia fortfarande mätbart håravfall, men 72% av männen som tog placebo upplevde också ytterligare håravfall (röda staplar). Efter de första två åren fortsatte resultaten från gruppen som tog Propecia att förbättras.

Propecia kan hjälpa till att återfå förlorat hår: I en annan 2-årig klinisk prövning hade 66% av männen som tog Propecia synligt håråterväxt vid toppen (överst på huvudet), medan endast 7% av männen som tog placebo hade återväxt (gul). Endast 1% av männen som tog Propecia hade håravfall på toppen av huvudet, medan 33% av männen som tog placebo visade ett minskat hårantal i detta område (röd). En femårsstudie har i stort sett visat samma resultat.

Säkerhet: En säkerhetsnivå har fastställts för finasterid i många år innan den godkändes som behandling av håravfall. Som ett receptbelagt läkemedel som redan har godkänts av FDA för behandling av förstorade prostatakörtlar har det undersökts och testats ingående. Baserat på studier av hormonuppdelningsprodukter som finns i urinen verkar det bara påverka 5-alfa-reduktasenzymet och inte hormoner. Propecia är inte ett antiandrogen.
Finasteride är godkänt som säkert och effektivt i tablettform för behandling av vissa former av förstorad prostatakörtel. Det har visat sig vara effektivt för att stoppa håravfall när det tas i munnen i bordsform vid mycket mindre doser än det som används för att behandla förstorad prostata.

Gynnsamma biverkningar: Några möjliga biverkningar av finasteridbehandling för håravfall kan ses som fördelaktiga, såsom krympning av prostatakörteln hos män som är mottagliga för en förstorad prostata.

Handlingsmekanism

Finasterid är en konkurrerande och specifik hämmare av typ II 5a-reduktas, ett intracellulärt enzym som omvandlar androgen testosteron till DHT. Två distinkta isozymer finns hos möss, råttor, apor och människor: typ I och II. Var och en av dessa isozymer uttrycks differentiellt i vävnader och utvecklingsstadier. Hos människor är typ I 5a-reduktas dominerande i talgkörtlarna i de flesta hudregioner, inklusive hårbotten och levern.

Typ I 5a-reduktas är ansvarig för ungefär en tredjedel av cirkulerande DHT. Typ II 5a-reduktas-isozym finns främst i prostata, sädesblåsor, epididymider och hårsäckar såväl som i lever och är ansvarig för två tredjedelar av cirkulerande DHT.

Propecia biverkningar

Få akut medicinsk hjälp om du har tecken på en allergisk reaktion: nässelfeber; svårt att andas; svullnad i ansiktet, läpparna, tungan eller halsen.

Ring din läkare omedelbart om du märker några tecken på bröstcancer hos män, såsom:

 • bröstklumpar
 • bröstsmärta eller ömhet
 • nippel urladdning eller
 • andra bröstförändringar.

Vanliga biverkningar kan inkludera:

 • förlust av intresse för sex;
 • impotens;
 • problem med orgasm; eller
 • onormal utlösning.

De sexuella biverkningarna av finasterid kan fortsätta efter att du slutat ta detta läkemedel. Tala med din läkare om du är orolig för dessa biverkningar.

Varningar och försiktighetsåtgärder

Exponering av kvinnor - Risk för manlig foster. Propecia är inte indicerat för användning hos kvinnor. Kvinnor ska inte hantera krossade eller trasiga Propecia-tabletter när de är gravida eller kan vara gravida på grund av risken för absorption av finasterid och den efterföljande potentiella risken för ett manligt foster. Propecia tabletter är belagda och förhindrar kontakt med den aktiva ingrediensen under normal hantering, förutsatt att tabletterna inte har brutits eller krossats.

Vad är skillnaden mellan Finasteride och Propecia?

Propecia innehåller den aktiva ingrediensen, Finasteride, som är det enda läkemedlet som är licensierat i Sverige för behandling av håravfall av manligt mönster. År 2014 upphörde Sveriges patent för Propecia, vilket innebar att andra företag kunde producera produkter som innehöll generisk Finasteride. Kort sagt, Finasteride och Propecia fungerar på samma sätt, men Propecia är det ursprungliga varumärket.

Vad händer om jag slutar ta Propecia?

Propecia är inte ett botemedel mot håravfall av manligt mönster, det hjälper bara till att vidga de drabbade hårsäckarna medan du tar medicinen. Om du slutar ta Propecia, kommer håret som växte tillbaka med tiden att bli tunt och falla ut igen. Beroende på graden av återväxt och hur länge du tog Propecia kommer du troligtvis att tappa håret som du återfått inom ett år.

Oavsett riskerna med att sluta ta Propecia, om du upplever en allergisk reaktion eller några allvarliga biverkningar är det viktigt att du slutar ta medicinen omedelbart och kontakta din läkare.

Propecia mot håravfall: Hur fungerar finasterid för att stoppa håravfall?

Manlig håravfall uppstår när hårsäckarna krymper över tiden och växer allt tunnare hårstrån tills de slutligen växer upp något nytt hår alls. Män som är genetiskt benägna att manlig skallighet har en känslighet för DHT (dihydrotestosteron), ett hormon som härrör från testosteron. Så det säkraste sättet att förhindra håravfall och minimera dess påverkan är att blockera DHT.

Det är där finasterid kommer in: Testosteron omvandlas till DHT av 5a-reduktas (det är 5 alfa-reduktas om du försöker säga det högt), ett enzym som hålls i en hårsäckens oljekörtlar. Finasterid blockerar detta enzyms verkan och förhindrar effektivt din kropp från att producera DHT från början. Som ett resultat stoppas manlig håravfall (aka håravfall) i sina spår, och ditt hår kan till och med växa tillbaka tjockare än någonsin.

Fungerar finasterid verkligen?

ja! Kliniska prövningar visade att en daglig dos av finasterid 1 mg stoppade håravfall eller ökade hårväxt hos upp till 90% av männen.

Var kan jag köpa Propecia (finasterid) online i Sverige?

Du kan köpa Propecia (finasterid) online på Forsta-apotek till en lägre kostnad än ditt apotek. Det är receptbelagt läkemedel, så du måste slutföra ett snabbt samråd med en läkare för att se till att det är rätt för dig. Men oroa dig inte, läkarbesöket är gratis och de flesta hör tillbaka inom 24 timmar.